Gratis verzending bij bestellingen vanaf 25 euro (NL)

10 x geniet momentjes van de herfst!

10 x geniet momentjes van de herfst!
17 september 2017 Hanneke Vollbehr

Opeens is de zomer voorbij, met haar zwoele avonden buiten cocktails drinken en vrolijke dansbare muziek. Bij elke wisseling van het seizoen is het even wennen. Maar daarom het goed om juist de mooie dingen van het nieuwe seizoen te omarmen en daar extra van te genieten. We hebben een aantal fijne geniet momentjes van de herfst op een rijtje gezet… Zijn ze herkenbaar?

1. Lievelingsdekentje

Dat het eindelijk niet te warm is voor een zacht dekentje op de bank, maar dat je er weer heerlijk onder kunt kruipen tijdens het kijken naar je favoriete serie of het lezen van je lievelingsboek. Want een dekentje op de bank, dat is toch een kneuterig gevoel waar iedereen van houdt?

2. Weer meer tijd voor (nieuwe) hobby’s

In de zomermaanden spendeer je je kostbare tijd het liefst in de zon. Borrelend met vrienden, aan het strand of gewoon als doel het buiten zijn. Persoonlijk merk ik dan ook dat mijn hobby’s er in die maanden een beetje bij in schieten. Maar dat is ook weer het fijne van de herfst! Doordat het vaker wat minder mooi weer is, zijn er genoeg dagen of avonden om nieuwe hobby projecten op te pakken of nieuwe dingen te leren.

3. Thee en warme chocolade melk

Na alle gin-tonic’s, spa rood en witte wijn om een beetje af te koelen, is het nu tijd voor de ‘gezellige’ warme drankjes. Thee is opeens weer heerlijk en chocolademelk mag weer! Oh de heerlijke kneuterigheid 🙂

4. Rode wijn

Rode wijn is hier favoriet, alleen in de zomer hou ik er niet zo van. Dat het buiten weer wat kouder wordt, je vaker wat zwaardere gerechten kookt dan in de zomer is er vanzelfsprekend ook vaker zin in een goed glas rode wijn.

5. Sloffen en truien waarin je je kunt verstoppen

In de zomer loop ik bijna altijd op blote voeten. En hoe fijn ik dat ook vind, toch geniet ik er van om in de herfst lekkere dikke sokken of sloffen aan te doen en weg te kruipen in een heerlijk dikke trui.

6. Pompoen

De echte herfstgroente waar je bijna alles mee kunt: pompoen. Gebruik het in een stoofpotje, maak er een soep van, of rooster de pompoen in de oven. In de herfst kun je pompoen makkelijk en goedkoop scoren bij de boer of de groenteman en is de perfecte groente om heerlijke vegetarische gerechten mee te maken.

7. Jas of geen jas?

Dat vind ik altijd zo lastig aan de Nederlandse zomers: de ene keer is het echt warm, maar vaak is het zo twijfelachtig. Dus dat je net niet weet of je een jas aan moet, een jas mee moet nemen voor als het later iets afkoelt of dat je aan het eind van de avond ontzettend koude voeten hebt in je teenslippers. In de herfst heb je dit allemaal niet – je hebt gewoon zo goed als altijd een jas nodig. En dichte schoenen. En eventueel een mooie sjaal. Hooguit moet je regelmatig even twijfelen over een paraplu of regenjas 😉

8. Kaarsjes en lampjes aan in huis

Dit vindt bijna iedereen fijn aan de herfst en de winter: dat je het thuis zo gezellig kunt maken. Doordat het weer vroeger donker wordt doe je al eerder lampjes aan en zet je kaarsjes neer. Bijvoorbeeld deze lantarentjes van Jurianne Matter doen het super mooi in huis en geven direct een fijne knusse sfeer.

9. Netflix binge-watchen

In de zomer voelt eindeloos Netflixen of films kijken als zonde van je tijd. Om dan de gordijnen dicht te doen wanneer het zonnetje ‘savonds buiten nog schijnt kan ik niet vaak over mijn hart verkrijgen. Daarom is het zo heerlijk dat je in de herfst en de winter gewoon eindeloos kunt binge-watchen, zonder dat je je daar vervelend over hoeft te voelen.

10. De natuur

Last but not least! Want kijk nou zelf, als alle natuur om je heen in goud en oranje verandert, is dat niet het allermooiste gezicht? De natuur geeft ons een onwijs mooi cadeautje in de herfst, en vaak is het echt betoverend mooi. Neem vooral de tijd om een paar keer een lange wandeling te gaan maken om te genieten van alle kleuren en structuren!

geniet_momentjes_van_de_herfst_001