Gratis verzending bij bestellingen vanaf 35 euro (NL)

5 x toffe vegan en vegetarische food blogs

5 x toffe vegan en vegetarische food blogs
3 december 2018 Hanneke Vollbehr

Wij worden altijd blij van leuke tips van bloggers om te volgen, of waar we inspiratie kunnen op doen voor lekkere, veelal gezonde en vegetarische gerechten. We hebben een aantal favoriete vegetarische en vegan food blogs voor je op een rijtje gezet. Ken je deze groene foodbloggers al?

Green Kitchen Stories

Het duo David & Luise van Green Kitchen Stories volgen wij al langer, door hun blog, hun kookboeken en hun app met overheerlijke recepten. De recepten van Green Kitchen Stories smaken als comfortfood, maar zijn vaak wel heel gezond en altijd vegetarisch – vaak ook vegan. De recepten zijn verrassend, gezond en ook perfect voor een avondje met vrienden. Inmiddels hebben ze al vier kookboeken gemaakt, en hun app met recepten (en duidelijke uitleg) is ook heel populair en hier een favoriet.

Foto credits: Green Kitchen Stories

Lisa Goes Vegan

Ook Lisa van de blog Lisa Goes Vegan volgden wij al langer, en zo leuk vonden wij het toen zij ons benaderde om mee te werken aan haar allernieuwste kookboek Vegan Comfort Food dat eind dit jaar uit komt! Ze heeft een tof vegan food blog, een populair kookboek (en dus een tweede op komst) en via social media is ze inmiddels ook een influencer wat duurzaam leven betreft. Dat vinden wij heel tof! Vegetarisch en/of vegan eten is natuurlijk een belangrijk onderdeel van een duurzame levensstijl, maar ook kleding, wonen, reizen en veel andere keuzes zijn een onderdeel hiervan. Iets wat wij ook graag uitdragen met Nanii.

Foto credits: Lisa Goes Vegan

The Green Happiness

Inmiddels zijn de meiden van The Green Happiness al best bekend in Nederland. Wij worden blij van hun recepten die er allemaal zóóó lekker uit zien dat we ze allemaal wel tegelijk zouden willen maken (en opeten). Je kunt bij hen een lidmaatschap nemen voor toegang tot alle recepten, maar je kunt ook gewoon een aantal recepten van hun blog uitproberen.

Foto credits: The Green Happiness

Blackbirds & Cakes

De blog van Merel van Blackbirds & Cakes hebben wij nog niet zo lang geleden ontdekt, en wij worden er blij van! Naast dat ze heerlijke toegankelijke vegan recepten blogt, schrijft ze ook over haar (mint)groene lifestyle. Fair fashion, natuurlijke verzorging, minimalisme zijn allemaal onderwerpen die zij belicht op haar blog. Leuk om te volgen en lekker voor vegan recepten inspiratie! : )

Foto credits: Blackbirds & Cakes

De Hippe Vegetariër

Naast dat Isabel van De Hippe Vegetariër onwijs veel vegetarische recepten op haar website heeft staan, kun je ze ook nog eens selecteren op specifieke eetpatronen. Zo heeft ze haar recepten ook geordend op glutenvrij, vegan, suikervrij etc. Heel handig! Helemaal als je dus niet alleen maar vegetarisch wil eten, maar toevallig ook andere eetwensen hebt.

Foto credits: De Hippe Vegetariër

Meer vegan comfort food recepten?

Lisa Goes Vegan – een bekende Nederlandse vegan food blogger, heeft een kookboek gemaakt met té lekkere vegan comfort food recepten. Want vegan eten wordt vaak geïnterpreteerd als saai en alleen maar salades, maar niets is minder waar!

In het kookboek Vegan Comfort Food van Lisa Goes Vegan staan meer dan vijftig overheerlijke recepten om zelf te maken. Met haar recepten wordt het makkelijker om (vaker) vegan te eten, en ook als je hier niet heel bewust mee bezig bent zijn het gewoon goede en hele lekkere gerechten. Daarnaast zijn deze recepten echt gefocused op comfort food, dus er staat geen simpele sla op het menu. We love it!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*