Gratis verzending bij bestellingen vanaf 75 euro (NL)

Geluksmomentjes: waar wij vrolijk van werden afgelopen week #2

Geluksmomentjes: waar wij vrolijk van werden afgelopen week #2
21 april 2017 Hanneke Vollbehr

Omdat wij graag geïnspireerd worden door mooie dingen in het leven, vinden wij het leuk om dit regelmatig met jullie te delen. Noem het kleine geluksmomentjes, zoals prachtige fotoreportages, sociaal maatschappelijke initiatieven die we te gek vinden, kunst en schattige filmpjes. Dit is alweer de tweede editie van de ‘geluksmomentjes’ – perfect om vrolijk en vol positieve energie het weekend in te gaan! 🙂

1. Dit oudere stel uit Japan draagt iedere dag matching outfits. Bon & Pon (de bijnamen die ze elkaar hebben gegeven) zijn al bijna 37 jaar getrouwd, en vinden het leuk hun gevoel voor fashion met de wereld te delen. Sinds zo’n half jaar kun je ze ook volgen via hun instagram account – super leuk!

2. Dit huis. WAUW. Deze familie uit Noorwegen besloot naar de poolcirkel te verhuizen en bouwden er een iglo! Het huis zelf is gemaakt van zand, klei en hout, met drie verdiepingen, vijf slaapkamers en dakterras (onder het glas) is een ruime plek om te leven als gezein. De iglo van glas is over dit huis geplaatst. Deze beschermt het huis en de tuin tegen heftige sneeuwstormen en extreme temperaturen in het noordelijke puntje van Noorwegen. Door het glas kun je er ver kijken en krijg je het gevoel dat je midden in de wildernis leeft! En als bonus zien ze ook regelmatig het noorderlicht gewoon vanuit hun eigen iglo. De familie wilde graag op een plek leven waar je de stilte kunt horen. In de winter lukt het niet om eten in de iglo te verbouwen vanwege de temperaturen, maar tijdens de rest van het jaar groeien er meerdere soorten fruit en groenten. De iglo werkt als een soort kas en hierdoor kunnen ze hier het grootste deel van het jaar tuinieren. Wat een magische plek! Bekijk meer foto’s en lees meer over deze dit bijzondere huis op inhabitat.

3. Een simpel, maar daarom oh zo leuk foto en design project: Tiny PMS Match. Een feelgood project door designer Inka Mathew, die dagelijkse objecten matcht met hun Pantone® Matching System kleuren. Op de een of andere manier worden wij heel rustig door het kijken naar haar foto’s. Jij ook? : )

4. Dit bos kleurt blauw in de lente (nu dus!) en is gewoon in België te vinden! Door alle blauwe hyacinten die bloeien in de lente krijgt het een sprookjesachtige uitstraling. En je rijdt of treint er zo heen; het Hallerbos (ook wel Blue Forest genoemd) staat op ongeveer dertig minuutjes van Brussel. Tof om zo’n apart stukje natuur zo dichtbij te hebben! Deze foto is gemaakt door fotograaf Kilian Schonberger.

5. Al een aantal jaren volg ik fotograaf Parker Fitzgerald, en ik vind dit zijn allermooiste serie: Overgrowth. De serie Overgrowth is aan samenwerking tussen Parker Fitzgerald en bloem styliste Riley Messina om de dunne lijntjes tussen mensen en de natuur weer te geven. Zijn foto’s zijn bijna schilderijen – echt onwijs mooi. Neem vooral een kijkje op zijn website en geniet!

Comments (0)

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*