Merken

Bij Nanii vinden we het belangrijk om mooie producten de moeite waard te maken. Niet alleen mooi en duurzaam van kwaliteit, maar ook met oog voor de natuur en de samenleving. Met veel passie en enthousiasme selecteren we dan ook alleen de merken die met een mooi gedachtegoed aan hun producten werken. Daarnaast vinden we het belangrijk dat we jullie iets nieuws laten zien en dat het dus nog niet overal al te koop is.

We vertellen jullie graag wat meer over deze merken, zodat jullie ze wellicht straks net zo in het hart sluiten als wij dat hebben gedaan!

Arminho

Arminho is opgezet door João and Raquel in Porto in Portugal. Toen ze beide studeerden in het kleine stadje Caldas da Rainha kwamen ze elkaar voor het eerst tegen. Daar is niet alleen de liefde voor elkaar ontstaan, maar ook Arminho. Vanuit een passie voor de oude ambacht en voor hun land zijn ze begonnen met het maken van notebooks. Inmiddels maken ze ook posters, bloemenpersen en meer. Ze werken hiervoor met lokale en milieuvriendelijke producten. Een leuk detail is dat de notebooks volledig zonder elektriciteit worden geproduceerd!

Bekijk alle producten van Arminho hier.

BOTMA & van BENNEKOM

BOTMA & van BENNEKOM is opgericht door Rianne Botma en Simone van Bennekom en in 2016 in het tuinhuisje van Rianne tot leven gekomen. Het idee ontstond op het eiland La Palma toen Rianne een vrouw ontmoette die haar eigen zeep maakte en verkocht op een markt. Terug in Nederland kreeg ze het idee maar niet uit haar hoofd. Ze bestelde boeken, won informatie in over verschillende kruiden en oliën, verdiepte zich in de werking van de huid, belde Simone en deed met haar hun eerste zeepexperiment. De zepen zijn gemaakt met liefde voor de natuur én met liefde voor de huid.

Bekijk alle producten van BOTMA & van BENNEKOM hier.

Brandt

Giselle Habraken startte Brandt kaarsen in april 2015 na het ambacht te hebben geleerd in Sunset Park, New York City in een van de meest inspirerende kaarsenstudio’s die we overzee kunnen vinden. Terug in Nederland is ze haar eigen label gestart omdat ze het kaarsen maken mistte. De kaarsen worden gemaakt van 100% biologische sojawas en de lonten zijn vrij van metalen. De geuren zijn allemaal geïnspireerd op de natuur en dat maakt dat het heerlijke, rustgevende geuren zijn. Daarbij branden de kaarsen heel lang!

Bekijk alle producten van Brandt hier.

Colour&Spice

Colour&Spice is een holistische verzorgingslijn. Natascha is inmiddels al een paar jaar bezig met de ontwikkeling van deze fantastische formule. Door haar samenwerking met een man die de hele wereld over reist op zoek naar de beste ingrediënten, zijn de producten echte helende, holistische producten geworden. Het holistische aspect van deze lijn is om niet alleen aan het uiterlijk te werken, maar juist ook het innerlijk in acht te nemen. Probeer bijvoorbeeld eens de Mantra lotion, of kijk op de website van Natascha voor een Holistic Beauty Therapy Session.

Bekijk alle producten van Colour&Spice hier.

Doisy & Dam

Deze super lekkere chocoladerepen hebben we gevonden in Engeland. Deze twee mannen zijn daar het bedrijf Doisy & Dam gestart. Hun idee achter de repen is dat je guilt free zou moeten kunnen genieten van een heerlijk stukje chocolade. Daar zijn wij het natuurlijk helemaal mee eens! De repen zijn biologisch en zo gemaakt dat zoveel mogelijk voedingsstoffen behouden blijven. En de naam? Dat zijn niet deze twee mannen. Doisy & Dam zijn wetenschappers die de nobelprijs hebben gewonnen voor hun ontdekking van de structuur van vitamine K.

Bekijk de producten van Doisy & Dam hier.

Julia Otilia

Julia, Zweeds van origine, is voor de liefde naar Nederland verhuisd. Haar andere liefde zijn de sieraden die ze ontwerpt. Ze laat haar bewuste en harmonieuze manier van leven terugkomen in haar sieraden. De natuur is haar grote inspiratie en dit zie je terug in haar ontwerpen. Maar ook in haar materialen toont ze de liefde voor de natuur. Haar nieuwe collectie wordt door middel van fair labor met de hand gemaakt op Bali. Ze probeert zo veel mogelijk eerlijke producten te gebruiken, zoals de fair labor zoetwater parels die je regelmatig in haar ontwerpen terug ziet komen.

Bekijk de sieraden hier.

Jurianne Matter

Bij Jurianne zit het vormgeven al van jongs af aan in haar bloed. Haar grote inspiratie is de natuur. De kleuren, de grillige vormen, gekke structuren, overal valt een kleurpallet of nieuwe vorm in te ontdekken. Jurianne heeft bewust gekozen om niet over de rug van de natuur haar geld te verdienen. Zo zijn is alle textiel GOTS gecertificeerd, maar ook nog Fair Trade. Het papier draagt het FSC-logo, is zuur- en chloorvrij. De Vega-Fast inkt is een in Nederland ontwikkelde drukinkt op basis van plantaardige oliën. Een merk naar ons hart.

Bekijk alle producten van Jurianne Matter hier.

Minka Inhouse

Minka Inhouse is opgezet in Santiago in Chili vanuit de passie voor design, maar ook de ‘urge’ om niet mee te doen met het onnadenkende werk van de grote merken. Minka heeft via een kickstarter project het budget opgehaald om het bedrijf echt op te kunnen zetten en werken nu met een vast team van lokale ambachtslieden. De producten zijn eerlijk geproduceerd met respect voor de natuur, het milieu en de ambacht. Wij waren gelijk verliefd op de mooie producten van Minka. Bekijk vooral ook de video om te zien wie jou kopje of deken heeft gemaakt!

Bekijk alle producten van Minka Inhouse hier.

Solo Eyewear

SOLO Eyewear maakt mooie zonnebrillen die goed zijn voor mens en milieu. Voor ieder paar dat verkocht wordt, gaat er geld naar oogfondsen over de hele wereld. Op dit moment heeft SOLO het zicht van meer dan 11.000 mensen hersteld. Maar SOLO geeft ook om de natuur. Zo gebruiken ze zoveel mogelijk gerecycled plastic en gerecyclede bamboe. Iedere zonnebril heeft de naam van een land waar ze al een fonds hebben opgericht! Neem ook een kijkje op hun website.

Bekijk de zonnebrillen hier.

THE RUB SCRUB

Céline Willemse en Leslie Korteweg zijn de kracht achter THE RUB SCRUB. In Amsterdam zijn ze met bakken vol met koffiedik aan de slag gegaan om de eerste versies te maken. Koffie is natuurlijk, heerlijk zacht voor je huid en de geur is ook nog lekker opwekkend. De scrubs bevatten alleen maar natuurlijke producten en komen voort uit een ‘no-waste’ gedachtegoed. Leuk om eens te proberen!

Bekijk THE RUB SCRUB hier.