Gratis verzending bij bestellingen vanaf 35 euro (NL)

De alpaca sjaals van Bufandy in prachtige herfstkleuren

De alpaca sjaals van Bufandy in prachtige herfstkleuren
15 oktober 2018 Hanneke Vollbehr

Warme herfstkleuren

Deze herfst hebben we een groot aantal verschillende kleuren alpaca sjaals van Bufandy in ons assortiment. Volgens mij zit er voor iedereen wel een passende kleur tussen! De kleuren variëren van okergeel en donkerrood tot staalblauw en olijfgroen. Natuurlijk aangevuld met de wat ingetogenere kleuren zoals zwart, poederroze en gebroken wit. Ook hebben we weer een aantal verschillende ombre sjaals erbij zitten, met een mooi verloop van twee tinten. Naast de sjaals in enkele kleuren en de ombres, hebben we ook sjaals met aan beide kanten een verschillende kleur, zoals de Nightfall en de Desert Cactus. Deze zien er ook heel leuk uit wanneer ze omgeknoopt zijn. Deze sjaals zijn ook nog iets dikker dan de anderen.

Alpacawol

Duurzaam en eco verantwoord
Alpacawol is sterk van nature, en heeft een natuurlijke krul die de vezel zowel elastisch als duurzaam maakt. Daarnaast is de alpaca vezel een natuurlijke, organische vezel die geen mechanisch of chemisch proces nodig heeft.

Warm en licht
Alpaca is uniek vanwege de lichte en holle vezel. Hierdoor isoleert deze vezel zowel tegen de hitte als de kou. Dat maakt alpaca niet alleen ideaal tijdens strenge en gure winters, maar een product om het hele jaar door te gebruiken. In de winter als warme sjaal, maar in de zomer ook heerlijk als omslagdoek. En nog een handig feitje: alpaca is daarnaast ook waterafstotend.

Hypoallergeen
Een heel groot voordeel ten opzichte van veel andere soorten wol: alpaca prikt niet op de huid en bevat geen lanoline zoals in schapenwol. Dat maakt alpaca hypoallergeen van nature. De alpaca sjaals zijn onwijs zacht, bijna zijde-achtig, en voelen heerlijk licht aan op de huid.

Handgemaakt en eerlijk uit Ecuador

Een belangrijk doel van Bufandy is het bijdragen aan de sociale en economische vooruitgang van haar partners en hun families. Door de sjaals van Bufandy wordt er werkgelegenheid gecreëerd, en is er een duurzame samenwerking tot stand gekomen. In het noorden van Ecuador worden de alpacas diervriendelijk geschoren, en de sjaals gemaakt door zo’n twaalf ambachtslieden. Deze krijgen goed betaald en hebben uiteraard goede arbeidsomstandigheden en nette werktijden. Hierdoor worden zeker tien gezinnen van levensonderhoud voorzien. Van de sjaals van Bufandy kan je dus eigenlijk niet blijer worden : )

Bufandy_alpaca_sjaals_herfst_2018_003
 •  59,95

  Bufandy sjaal Fabian – Black

  , ,
  Deze sjaal in een mooie zwarte kleur met een prachtige glans, is net zo zacht als hij eruit ziet. De sjaal is gemaakt van 80% alpaca wol en 20% acryl. Alpaca wol kriebelt niet en is hypoallergeen van nature, daarnaast heeft het geen chemische behandeling nodig om het te kunnen gebruiken en is daarmee dus ook vriendelijk voor je huid en het milieu. De sjaal is met de hand geweven in Ecquador met een eerlijk loon voor de makers. Met een focus op eerlijke en verantwoorde handel wil Bufandy bijdragen aan de sociale en economische vooruitgang van haar partners en hun families. Door het creëren van werkgelegenheid waar dit hard nodig is, door samenwerking met lokale partijen in directe partnerships en door een transparant proces, wil Bufandy eerlijke, natuurlijke producten creëren waar iedereen trots op mag zijn. Zowel de maker als de drager. Bufandy streeft daarbij naar een duurzame samenwerking met haar partners om daadwerkelijk op lange termijn verschil te maken. Ook respect voor de dieren is vanzelfsprekend. De alpaca's leven een vrij leven in het Andesgebergte en worden met respect voor het dier geschoren. Afmeting: 65 x 200 cm Let op: kleuren kunnen iets afwijken van de foto's.
   59,95
   59,95
 •  59,95

  Bufandy sjaal Fabian – Blush Rose

  , ,
  Deze sjaal in een zachte, lichtroze kleur met een prachtige glans, is net zo zacht als hij eruit ziet. De sjaal is gemaakt van 80% alpaca wol en 20% acryl. Alpaca wol kriebelt niet en is hypoallergeen van nature, daarnaast heeft het geen chemische behandeling nodig om het te kunnen gebruiken en is daarmee dus ook vriendelijk voor je huid en het milieu. De alpaca wol komt uit Peru en de sjaal is met de hand geweven in Ecquador met een eerlijk loon voor de makers. Met een focus op eerlijke en verantwoorde handel wil Bufandy bijdragen aan de sociale en economische vooruitgang van haar partners en hun families. Door het creëren van werkgelegenheid waar dit hard nodig is, door samenwerking met lokale partijen in directe partnerships en door een transparant proces, wil Bufandy eerlijke, natuurlijke producten creëren waar iedereen trots op mag zijn. Zowel de maker als de drager. Bufandy streeft daarbij naar een duurzame samenwerking met haar partners om daadwerkelijk op lange termijn verschil te maken. Ook respect voor de dieren is vanzelfsprekend. De alpaca's leven een vrij leven in het Andesgebergte en worden met respect voor het dier geschoren. Afmeting: 65 x 200 cm Let op: kleuren kunnen iets afwijken van de foto's.
   59,95
   59,95
 •  59,95

  Bufandy sjaal Fabian – Ocher Brown

  , ,
  Okergeel liefhebbers! Deze sjaal in een diepe okergele kleur met een prachtige glans, is net zo zacht als hij eruit ziet. De sjaal is gemaakt van 80% alpaca wol en 20% acryl. Alpaca wol kriebelt niet en is hypoallergeen van nature, daarnaast heeft het geen chemische behandeling nodig om het te kunnen gebruiken en is daarmee dus ook vriendelijk voor je huid en het milieu. De sjaal is met de hand geweven in Ecquador met een eerlijk loon voor de makers. Met een focus op eerlijke en verantwoorde handel wil Bufandy bijdragen aan de sociale en economische vooruitgang van haar partners en hun families. Door het creëren van werkgelegenheid waar dit hard nodig is, door samenwerking met lokale partijen in directe partnerships en door een transparant proces, wil Bufandy eerlijke, natuurlijke producten creëren waar iedereen trots op mag zijn. Zowel de maker als de drager. Bufandy streeft daarbij naar een duurzame samenwerking met haar partners om daadwerkelijk op lange termijn verschil te maken. Ook respect voor de dieren is vanzelfsprekend. De alpaca's leven een vrij leven in het Andesgebergte en worden met respect voor het dier, pijnvrij, geschoren. Afmeting: 60 x 200 cm Let op: kleuren kunnen iets afwijken van de foto's.
   59,95
   59,95

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*