Gratis verzending bij bestellingen vanaf 35 euro (NL)

De alpaca sjaals van Bufandy in prachtige herfstkleuren

De alpaca sjaals van Bufandy in prachtige herfstkleuren
21 oktober 2020 Hanneke Vollbehr

Warme herfstkleuren

Deze herfst hebben we een groot aantal verschillende kleuren alpaca sjaals van Bufandy in ons assortiment. Volgens mij zit er voor iedereen wel een passende kleur tussen! Naast de sjaals in enkele kleuren hebben we ook sjaals met aan beide kanten een verschillende kleur. Deze zien er ook heel leuk uit wanneer ze omgeknoopt zijn. Deze sjaals zijn ook nog iets dikker dan de anderen.

Knitted sjaals

Naast de solid ‘standaard’ Bufandy sjaals, is er dit jaar ook een nieuwe variant. De knitted. Deze sjaal is gemaakt van 100% baby alpacawol en heeft een dunne, gebreide structuur. De knitted sjaal is daarom ook heel fijn te dragen in de herfst of het voorjaar, wanneer de solid Bufany nog net een tikje te warm of te groot is.

Alpacawol

Duurzaam en eco verantwoord

Alpacawol is sterk van nature, en heeft een natuurlijke krul die de vezel zowel elastisch als duurzaam maakt. Daarnaast is de alpaca vezel een natuurlijke, organische vezel die geen mechanisch of chemisch proces nodig heeft.

Warm en licht

Alpaca is uniek vanwege de lichte en holle vezel. Hierdoor isoleert deze vezel zowel tegen de hitte als de kou. Dat maakt alpaca niet alleen ideaal tijdens strenge en gure winters, maar een product om het hele jaar door te gebruiken. In de winter als warme sjaal, maar in de zomer ook heerlijk als omslagdoek. En nog een handig feitje: alpaca is daarnaast ook waterafstotend.

Hypoallergeen

Een heel groot voordeel ten opzichte van veel andere soorten wol: alpaca prikt niet op de huid en bevat geen lanoline zoals in schapenwol. Dat maakt alpaca hypoallergeen van nature. De alpaca sjaals zijn onwijs zacht, bijna zijde-achtig, en voelen heerlijk licht aan op de huid.

Handgemaakt, duurzaam en eerlijk uit Ecuador

Een belangrijk doel van Bufandy is het bijdragen aan de sociale en economische vooruitgang van haar partners en hun families. Door de sjaals van Bufandy wordt er werkgelegenheid gecreëerd, en is er een duurzame samenwerking tot stand gekomen. In het noorden van Ecuador worden de alpacas diervriendelijk geschoren, en de sjaals gemaakt door zo’n twaalf ambachtslieden. Deze krijgen goed betaald en hebben uiteraard goede arbeidsomstandigheden en nette werktijden. Hierdoor worden zeker tien gezinnen van levensonderhoud voorzien. Van de sjaals van Bufandy kan je dus eigenlijk niet blijer worden : )

Ook je eigen Bufandy alpaca sjaal?

Bekijk een selectie van de zijdezachte sjaals hieronder. Op de brand-pagina van Bufandy vind je het gehele overzicht van de prachtige alpaca sjaals in verschillende herfstkleuren!

Bufandy_alpaca_sjaals_herfst_2018_003
 •  99,95

  Bufandy sjaal Knitted – Burnt Orange

  , , , ,
  Bufandy sjaal Knitted in de kleur Burnt Orange. Gemaakt van 100% baby alpaca. Alpacawol is hypo allergeen en kriebelt niet! Afmetingen: 55 breed x 220 cm lang. Gewicht: 170 gram dus heerlijk lichtgewicht. Bufandy sjaals worden fairtrade en met de hand gemaakt in Ecuador. Doordat iedere sjaal uniek is, kan de kleur iets afwijken van de foto's. Een sjaal om jarenlang van te genieten. De Bufandy Knitted sjaal is het hele jaar rond te dragen!
   99,95
   99,95
 •  99,95

  Bufandy sjaal Knitted – Aqua Haze

  , , , ,
  Bufandy sjaal Knitted in de kleur Aqua Haze. Gemaakt van 100% baby alpaca. Alpacawol is hypo allergeen en kriebelt niet! Afmetingen: 55 breed x 220 cm lang. Gewicht: 170 gram dus heerlijk lichtgewicht. Bufandy sjaals worden fairtrade en met de hand gemaakt in Ecuador. Doordat iedere sjaal uniek is, kan de kleur iets afwijken van de foto's. Een sjaal om jarenlang van te genieten. De Bufandy Knitted sjaal is het hele jaar rond te dragen!
   99,95
   99,95
 •  59,95

  Bufandy sjaal Solid – Toffee

  , , , ,
  Bufandy sjaal Brushed Solid in de kleur Toffee. Gemaakt van 80% alpaca wol en 20% acryl. Alpacawol is hypo allergeen en kriebelt niet! 65 breed x 200 cm lang. Bufandy sjaals worden fairtrade en met de hand gemaakt in Ecuador. Doordat iedere sjaal uniek is, kan de kleur iets afwijken van de foto's. Een sjaal om jarenlang van te genieten. Onze ervaring is dat de sjaal zelfs na een paar jaar intensief dragen nog steeds mooi blijft.
   59,95
   59,95
 •  59,95

  Bufandy sjaal Solid – Mulberry Purple

  , , , ,
  Bufandy sjaal Brushed Solid in de kleur Mulberry Purple. Gemaakt van 80% alpaca wol en 20% acryl. Alpacawol is hypo allergeen en kriebelt niet! 65 breed x 200 cm lang. Bufandy sjaals worden fairtrade en met de hand gemaakt in Ecuador. Doordat iedere sjaal uniek is, kan de kleur iets afwijken van de foto's. Een sjaal om jarenlang van te genieten. Onze ervaring is dat de sjaal zelfs na een paar jaar intensief dragen nog steeds mooi blijft.
   59,95
   59,95
 •  44,95

  Bufandy sjaal Solid XS – Dark Forest

  , , , ,
  Bufandy sjaal Brushed Solid XS in de kleur Deep Forest. Gemaakt van 80% alpaca wol en 20% acryl. Alpacawol is hypo allergeen en kriebelt niet! 40 breed x 200 cm lang. Bufandy sjaals worden fairtrade en met de hand gemaakt in Ecuador. Doordat iedere sjaal uniek is, kan de kleur iets afwijken van de foto's. Een sjaal om jarenlang van te genieten. Onze ervaring is dat de sjaal zelfs na een paar jaar intensief dragen nog steeds mooi blijft.
   44,95
   44,95
 •  44,95

  Bufandy sjaal Solid XS – Peach Bloom

  , , , ,
  Bufandy sjaal Brushed Solid XS in de kleur Peach Bloom. Gemaakt van 80% alpaca wol en 20% acryl. Alpacawol is hypo allergeen en kriebelt niet! 40 breed x 200 cm lang. Bufandy sjaals worden fairtrade en met de hand gemaakt in Ecuador. Doordat iedere sjaal uniek is, kan de kleur iets afwijken van de foto's. Een sjaal om jarenlang van te genieten. Onze ervaring is dat de sjaal zelfs na een paar jaar intensief dragen nog steeds mooi blijft.
   44,95
   44,95

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*