Gratis verzending bij bestellingen vanaf 35 euro (NL)

Fairtrade servies van Kinta

Fairtrade servies van Kinta
2 augustus 2017 Hanneke Vollbehr

Wat zijn we blij dat we Kinta hebben ontdekt! Fairtrade servies in stijlvolle tijdloze kleuren – we love it. Kinta heeft een grote collectie aan keramiek en houten producten en wij hebben een mooie selectie gemaakt met (volgens ons) hun allermooiste items. Net als ons andere duurzame keramiek merk Noot & Zo, zijn we heel erg blij met het servies van Kinta.

Keramiek

Het keramiek van Kinta wordt gemaakt in Noord-Vietnam, onder eerlijke omstandigheden. De keramiek collectie wordt gemaakt in een oude pottebakkerij in Bat Trang, met een eeuwenoude traditie van pottenbakken. De pottenbakkerij is al acht generaties in handen van één familie en heeft nu veertig werknemers in dienst. Het keramiek wordt met de hand gemaakt, onder fair trade omstandigheden.

Het keramiek wordt gemaakt van lokale grondstoffen uit het noorden van Vietnam. Doordat het keramiek op hoge temperatuur wordt gebakken, zijn ze allemaal vaatwasser- en magnetronbestendig. Handig!

Houten producten

Veel van de houten producten van Kinta die wij in onze collectie hebben zijn van acaciahout gemaakt. Het acaciahout is afkomstig van de Filippijnen, waar ook de producten worden gemaakt. Acaciabomen groeien snel (hij bereikt de volle lengte in zestien jaar) en voor iedere gekapte boom wordt er een nieuwe aangeplant. De kap van de acaciabomen wordt streng gecontroleerd door de overheid door middel van certificering, waardoor er niet te veel bomen worden gekapt.

Alle houten producten worden met de hand gemaakt, door ervaren vakmensen in kleinschalige familiebedrijven op de Filippijnen. Ook hier zijn de werkomstandigheden goed en verdient iedereen een eerlijk salaris.

Hieronder hebben we een aantal van onze favoriete producten weergegeven.
Klik hier voor meer fairtrade servies van Kinta.