Gratis verzending bij bestellingen vanaf 35 euro (NL)

Tips voor ‘wat te doen in het paasweekend’

Tips voor ‘wat te doen in het paasweekend’
14 april 2017 Joyce van Eerden

Het wordt deze Pasen een beetje wisselend weer, maar het is gelukkig niet koud en er is ook niet al te veel regen voorspeld. Dus op basis daarvan hebben we vijf leuke tips om gekozen voor het paasweekend. Om er lekker op uit te gaan met vrienden of familie. Veel plezier!

Tip 1: de Keukenhof

Een klassieker voor als je bent opgegroeid in Noord-Holland en zeker de moeite waard als je er nog niet eerder bent geweest. Zowel met als zonder kinderen leuk om te doen! De keukenhof is met Pasen extra feestelijk. Deze prachtige bloementuin met meer dan 7 miljoen (!!!) bollen, staat met Pasen volop in bloei. Daarnaast zijn er in het paasweekend super veel leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Bestel tickets

Tip 2: Museum market

Eerste Paasdag vind de Museum market weer plaats op het museumplein in Amsterdam. Deze markt is er maandelijks. Op de markt vind je Nederlandse ontwerpers die hun producten aanbieden. Je vind er kunst, design, mode, accessoires, artikelen voor in huis, papierwaren, kinderspullen en heerlijke biologische hapjes en drankjes. De markt is super gezellig en ideaal als je zin hebt om een dagje bijzondere spulletjes te shoppen. Daarbij is het extra leuk dat je de makers van het product daar ook zelf ontmoet. Ga wel met het ov, want ze voorspellen veel auto verkeer om Amsterdam met Pasen!

Meer informatie op de website.

paasweekend_lente_dagje_uit_tips

Tip 3: het Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos is toch wel een van mijn meest favoriete plekjes. Zelfs nu ik in Utrecht woon, blijf ik daar terugkomen. Ook in het paasweekend is het de moeite waard daar een kijkje te nemen, want er zijn weer veel leuke activiteiten! Zo is er op eerste Paasdag de Pure Markt. Deze markt biedt food en non-food van de producenten zelf. Op diezelfde dag kun je om 09:00 uur een yogales volgen op de geitenboerderij, daarna kun je daar een heerlijk ontbijtje eten en nog even bij de geitjes kijken. Sowieso een aanrader om een keer naar de geitenboerderij te gaan. Op tweede Paasdag kun je een kijkje nemen bij de pasgeboren kuikentjes, kun je een gezinsspeurtocht doen of een leuke wandeling met de boswachter die je ook nog wat extra’s verteld over het bos. En natuurlijk heb in het Amsterdamse bos ook het prachtige Japanse bloesempark die meestal nog in bloei staat rond Pasen.

Kijk hier voor de agenda.

Tip 4: Urban trail Utrecht

Zin in een wat sportievere paasmaandag? Dat kan natuurlijk ook. Doe dan mee met de Urban Trail door Utrecht. Het parcour gaat door (ja echt dóór) allerlei gebouwen in Utrecht. Zo ga je onder andere door de stadsschouwburg heen, door de Dom, door de Rechtbank en door het stadhuis. De trail is 10 km, dus je moet wel een klein beetje geoefend hebben. Weer eens wat anders dan je standaard paasontbijtje!

Schrijf je in op de website

Tip 5: Musea

De laatste tip is door het hele land. De meeste musea zijn namelijk gewoon open met Pasen. Dus veeg het stof van je museumkaart af, tijd om hem terug te verdienen. Op de website zie je ook gelijk leuke tips, want met Pasen is het leuk om eens voor iets totaal anders te gaan. Onze persoonlijke favorieten zijn toch wel het Kröller-Müller in Otterlo waar je zo leuk een fiets kunt pakken om het natuurgebied eromheen te verkennen, het prachtige gerenoveerde Rijksmuseum in Amsterdam, het leuke Spoorwegmuseum in Utrecht en de Kunsthal in Rotterdam. Maar speur vooral even de website af naar de voor jou nog onontdekte pareltjes van de museumwereld.

Naar de website van de Museumkaart