Gratis verzending bij bestellingen vanaf 35 euro (NL)

Wat te doen in het Pinksterweekend? Leuke uit-tips!

Wat te doen in het Pinksterweekend? Leuke uit-tips!
29 mei 2017 Hanneke Vollbehr

Het is alweer bijna Pinksteren, en het pinksterweekend is echt zo’n weekend om er op uit te gaan met je partner of gezin. We geven je graag onze vijf leukste uit-tips voor het Pinksterweekend! En heb je nog meer leuke tips? Vul ons lijstje vooral aan in de comments!

Tip 1: Appelparade op landgoed Olmenhorst

Deze heerlijke appelparade is eigenlijk een mini festival. Er is theater, muziek, pony rijden, een marktje met kleding en accessoires, maar natuurlijk ook heerlijk eten en drinken! Een aanrader voor als je dit weekend tijd hebt om er op uit te gaan. 

Meer informatie op de website

Tip 2: Gratis foodfestival Lepeltje Lepeltje in Amersfoort

Kennen jullie Lepeltje Lepeltje al? Volgens ons één van de leukste foodfestivals die er zijn! Waar de Appelparade meer een festival in boerderij-sfeer is, is Lepeltje Lepeltje een iets stadser festival. Super lekker eten, heerlijke drankjes en allemaal leuke bandjes. Daarbij is er veel te doen voor kinderen en is er nog een mooie-spullen-markt 🙂 

Meer informatie op de website

Tip 3: Bloemenpluktuin Amelishof (op zaterdag)

De bloemenpluktuin is op zaterdag open van 10:00 tot 15:00, dus ga niet te laat. Erg leuk natuurlijk om je eigen veldboeket samen te stellen! Wil je er een dagje van maken? Doe dan heerlijke verse en lokale boodschapjes in de moestuinwinkel die daar ook is en eet daarna een lekker lokaal taartje bij de veldkeuken. Die bakken trouwens ook het lekkerste brood!

Website van Amelishof
Website van de Veldkeuken

Tip 4: Campina open boerderijdagen (tweede pinksterdag)

Het is weer zover, de open boerderijdagen komen er weer aan! Op deze dagen kun je een kijkje nemen bij boerderijen door het hele land. Daarnaast zijn er super veel leuke activiteiten georganiseerd. Neem een kijkje in het programma, geheid dat er bij jou in de buurt ook iets te doen is!

Bekijk het programma 

Tip 5: Pinkpop

Heb je na het lezen over al deze kleine festivalletjes zin gekregen in het grotere werk? Dan zit je goed bij Pinkpop. Er zijn zelfs nog kaartjes te koop! En we hebben vast even naar het programma gekeken, maar de line-up ziet er ook dit jaar weer heel leuk uit 🙂 Snel een kaartje kopen dus! 

Kaartjes en programma 

En naast al deze leuke evenementen kun je uiteraard ook gewoon lekker gaan relaxen met familie of vrienden. Het weer is nog niet zo duidelijk te voorspellen, maar kamperen of een lekkere picknick is bij goed weer altijd een top idee. En anders is een leuk museum of zwembad ook altijd fijn om heen te gaan. Wat zijn jouw plannen voor aankomend Pinksterweekend?